Waarschuwing: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Hierdoor kunt u mogelijk niet alle vragen in deze enquête beantwoorden. Controleer de instellingen van uw browser.

Hoe vindt u dat het met onze ouderen gaat?

Onlangs liet Nieuwsuur zien hoe duizenden ouderen wachten op een plek in een verzorgings- of verpleeghuis. Hoogbejaarde mensen overlijden terwijl ze op een wachtlijst staan. Tegelijk gaan verzorgingshuizen dicht of  staan kamers in deze huizen leeg.

Van de politiek mag verwacht worden dat ze maatschappelijk problemen aanpakken. Dit kabinet doet het omgekeerde, het maakt problemen groter. Wat we moeten doen is nu regelen dat alle leegstaande kamers direct bewoonbaar worden gemaakt voor mensen die op de wachtlijst staan. We moeten stoppen met het sluiten van verzorgingshuizen, juist nu steeds meer mensen de geborgenheid van zo’n huis zoeken.

Als u met deze situatie te maken hebt, of als u mensen kent die hiermee te maken hebben, wilt u dan helpen door een korte vragenlijst in te vullen? Hoe gaat het met onze ouderen? Krijgen zij de zorg die ze nodig hebben?  Zijn de berichten van afgelopen week uitzondering of regel?

Graag horen wij uw verhaal. Het invullen van de vragenlijst duurt 5 minuten en uw gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. 

Er zijn 10 vragen in deze enquête.